Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Färre sms-lån hos fogden
 • Lån, Skulder 17.08.2011

  Glädjande nog fortsätter antalet sms-lån som hamnar hos Kronofogden att minska. Under första halvåret i år har antalet ansökningar om betalningsförelägganden på grund av sms-lån minskat med 10 procent, jämfört med förra året. Det visar ny statistik från Kronofogden, berättar Ekot. TT har en kort artikel om de nya siffrorna.

  Den nya konsumentkreditlagen, som började gälla vid årsskiftet, med krav på kreditprövning aoch bättre redovisning av lånekostnaden kan ha haft viss effekt. Men minskningen började redan tidigare, första halvåret 2010 var minskningen 32 procent. Folk började få upp ögonen för ockret.

  Vi kan bara hoppas att sms-lånebranschen håller på att dö. Ett tecken på det kan vara att bolagen söker nya vägar för ocker.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:33

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.