Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Sms-låneföretag ockrar vidare
 • Lån, Privatekonomi 18.10.2010

  Luften börjar gå ur sms-lånemarknaden. Allt fler inser att företagen tar ut ockerräntor, vilket har gjort att antalet sms-låneärenden hos Kronofogden har minskat. Samtidigt ställer Konsumentverket högre krav på företagen och deras marknadsföring och ett lagförslag om ångerrätt och krav på kreditprövning är på gång.

  Då ser sig låneföretagen sig om efter alternativa affärsmöjligheter för att kunna ockra vidare. Det senaste erbjudandet från det största snabblåneföretaget, Folkia, är ” Ta en paus från dina räkningar i några veckor och låt oss betala i stället”, läser jag i DN.

  Tjänsten går under namnet Folkgiro. Men det är en dyr tjänst, den effektiva räntan kan bli 1 800 procent.

  – Vi vill hjälpa helt vanliga människor att lösa ett vardagsproblem. Oftast behöver personer skjuta på räkningar om de fått oväntade utgifter eller har spridda inkomster, säger Per Spångberg, vd för Folkia, till DN.

  Men med tanke på hur hög räntan kan bli handlar det knappast om att hjälpa folk, det handlar fortfarande om ocker. De har antagligen hittat en ny lucka i lagstiftningen.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:31

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.