Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KoV: Mobiloperatörerna måste ta sitt ansvar
 • Konsumentverket ska träffa de stora teleoperatörerna för att klargöra att de har ett större ansvar för sina fakturor än de hittills har velat kännas vid. Missnöjda kunder ska kunna vända sig till sin operatör för att slippa betala för oönskade poster på räkningen, menar jurister på Konsumentverket. Det berättar SvD.

  Skojeri med betal-sms har varit en följetong här på bloggen. Många, inte minst ungdomar, har råkat illa ut. De företag som skickar sms:en är ofta lokaliserade utomlands och är omöjliga att komma i kontakt med. Mobiloperatörerna har hittills sagt ifrån sig allt ansvar.

  Nu vill alltså Konsumentverket diskutera saken med operatörerna.

  – Vår uppfattning är att man alltid kan vända sig till operatören eftersom operatören har förmedlat betalningen, säger Ola Svensson, jurist på Konsumentverket. Vi anser att ett abonnemang är en kredit och enligt konsumentkreditlagen kan man göra gällande samma rättigheter gentemot den som har förmedlat krediten som den man har avtalet med, säger han till SvD.

  Vi får väl se hur det går med överläggningarna. Själv tycker jag att operatörerna borde ta ansvar för att stoppa skojeriet. Hittills har de gjort det för enkelt för sig, och svårt för kunderna.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 11:38

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.