Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Unga tjejer luras till betal-sms
 • Skojare & bedragare 11.03.2009

  När 14-åringens kamrater ”värvade” henne till en sajt uppgav de hennes mobilnummer, berättar GP. Då började det komma sms till mobiltelefonen som kostade 25 kronor styck.

  Den som blir medlem på gratismode.se lovas en mängd olika saker utan att det kostar någonting. Man kan vara med i tävlingar och delta i olika undersökningar, vilket ger poäng som kan växlas till presentkort. Poäng ges också till den som bjuder in sina vänner. Och, betonas det särskilt, det är verkligen helt gratis.

  Men för dottern till en man som hörde av sig till GP Konsument var det inte gratis. Mannen, som vill vara anonym, berättar att det hela började med att hans 14-åriga dotter tyckte det försvann pengar från hennes kontantkort i mobiltelefonen.

  Det visade sig att det dragits 25 kronor med jämna mellanrum ungefär tre gånger i månaden under en tid. Av Telia fick de reda på att det var ett företag som heter Cellduko som dragit pengarna.

  Företaget är norskt och enligt hemsidan cellduko.com arrangerar man frågesportstävlingar via sms. Men när pappan ringde till kundtjänsten fick han beskedet att företaget sysslade med marknadsundersökningar via sms, skriver GP.

  Det luktar skojeri lång väg, tjejen hade inte själv beställt något. Gratismode.se vill inte ta något ansvar för erbjudanden på hemsidan. Cellduko stoppade ”abonnemanget” först efter hot om polisanmälan. Båda företagen måste anses som oseriösa!

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:50

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.