Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Tillgänglighet
 • Svårt för funktionshindrade att tanka
  Många funktionshindrade måste få hjälp när de ska tanka sin bil visar en granskning som Ekot gjort. Pumpar, men framför allt kortautomaterna är inte anpassade för den som är rullstolsburen.

  Sveriges Radios reportrar har varit ute med måttband på 212 slumpvis utvalda bensinstationer från Skellefteå i norr till Sölvesborg i söder. Bara på tre av mackarna skulle en person sittande i rullstol kunna tanka en bil helt själv, skriver SR.

  Jag kan tycka att det vore självklart att mackarna i dag skulle vara utformade även för den som är rullstolsburen. Men så är uppenbarligen inte fallet och regelverk saknas.

  – På många ställen har det uppstått en kontakt mellan den lokala bensinstationen och den som har behovet. Det löses via telefon. Det är det spontana uppträdandet som finns ute på marknaden, säger Ulf Svahn, vd i branschorganisationen Svenska petroleum och biodrivmedelinstitutet.

  Så fattigt, tänker jag.

  Andra bloggar om: , , , , ,