Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Trädgård
 • I höst blir det ett jäkla liv i många trädgårdar, när löven ska samlas ihop med hjälp av lövblåsar. En eldriven lövblås låter inte lika mycket och Testfakta har låtit testa sex sådana som också kan förvandlas till sug och komposteringskvarn. Testet publiceras bland annat i DN och GD.

  Dessa kombinationsmaskiner låter som en dröm för en trädgårdsägare. Men testledaren på det engelska laboratoriet Intertek var inte speciellt imponerad.

  – En lövblås ligger knappast högst upp på min inköpslista över trädgårdsredskap. De är svåra att kontrollera och inte särskilt användarvänliga, säger Phil Rhodes till Testfakta.

  En vanlig kratta verkar vara ett bättre alternativ, åtminstone när det gäller att samla ihop löven.

  Resultaten sammanfattas som vanligt i tabeller.

  Andra bloggar om: , ,

 • Icakuriren har en artikel med de bästa råden för att ge dina utemöbler längsta tänkbara liv. Vad man bör komma ihåg är att behandla möblerna redan på våren, mitt i säsongen och innan de ska ställas undan för vintern.

  Bland annat kan du fylla en växtspruta med olja och sen spruta på möbeln, i stället för att stå där och pensla i flera timmar.

  Trämöbler monterade med skruvar måste dras åt någon gång per säsong för att behålla stabiliteten.

  För att undvika att trämöbler suger åt sig fukt från marken är tipset att ställa möblerna på burklock fyllda med olja. Så ska möblerna stå i något dygn för att absorbera oljan. Tidningen kallar det burklockstricket.

  Andra bloggar om: ,