Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Säljare på stan ljuger och mörkar villkor
  • Att köpa från säljare på stan är ett rent lotteri har jag tidigare varnat för. Nu avslöjar SvT att de också är bedragare.

    Många blir lurade när de köper mobilabonnemang på gatan. Avtalen stämmer inte alltid med vad säljaren lovar. Enligt säljare, som Rapport talat med, händer det att arbetsgivaren uppmanar dem att vara oärliga.

    Säljaren kan exempelvis lova sex månader gratis med Tele2 utan att tala om att det förutsätter ett byte av fast abonnemang. Säljaren kan också ordna nytt fast abonnemang genom att be om hemnumret utan att tala om varför.

    Säljbolaget som Tele2 anlitar säger att man säljer ”cleant”, det vill säga man säljer utan att ljuga.

    Försäljningen sker ofta med hjälp av underleverantörer. Tele2 använder sig av Opisales.

    – Det är fel att blåsa människor. Det är som man skulle blåsa mig. Katastrof! säger Esra Gunes, före detta säljare. Hon berättar hur det gick till hon sålde abonnemang:
    – Hejsan, vad ringer du med i dag? Jättebra! Eftersom du har Comviq ska du få hela sex månader gratis, säger Esra Gunes.

    Men det blir alltså inga sex månader gratis eftersom man måste byta fast abonnemang, enligt SvT.

    Tel2 säger nu att de brutit samarbetet med Opisales. Men det spelar ingen roll. Handla aldrig av en försäljare på stan eller på ett tillfälligt försäljningsställe. Då är du rättslös!

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 11:59

  • En Kommentar

    • säljare skriver:

      Man får helt enkelt vara försiktig när man träffar på B2C säljare som ofta jobbar under korta perioder och lever på provision. Dra inte alla över en kant

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.