Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Skulderna hos fogden minskar
 • Skulder 12.09.2011

  I augusti 2011 uppgick svenskarnas sammanlagda skuld hos Kronofogden till 62 miljarder kronor, vilket är en minskning med 2,8 procent på ett år. Även antalet med skuld har minskat något och uppgår nu till cirka 365 500 personer, skriver kreditupplysningsföretaget Soliditet i ett pressmeddelande (pdf). Det uppmärksammas även av TT i en rad tidningar.

  Minskningen i antalet skuldsatta är störst bland 16-22-åringar – fyra procent bland män och sju procent bland kvinnor.

  – Förhoppningsvis är det en kombination av tydligare krav kring konsumentkreditlagen, att du ska ta kreditupplysningar, men också att ungdomar har fått jobb, säger Patrik Attemark, vd för kredit- och affärsinformationsföretaget Soliditet, till TT.

  Jag undrar det. Ändringarna i Konsumentkreditlagen började gälla först vid årsskiftet och vi har fortfarande massarbetslöshet. Däremot kan uppmärksamheten kring ungas skulder i form av sms-lån och mobilskulder ha medfört en attitydförändring. Kronofogden och Konsumentverket har dessutom bedrivit en flerårig kampanj i skolorna med fokus på krediter och skulder.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 10:53

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.