Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Försäljningen av kläder och skor fortsätter minska
 • Svensk Handel Stil:s Blixtindex visar att försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, minskade med 3,5 procent jämfört med samma månad förra året. Motsvarande siffra för försäljningen i skobutikerna visar en minskning med 5,3 procent.

  Hittills i år, januari-augusti, har försäljningen av kläder minskat med 4,3 procent och skoförsäljningen har ökat med 0,1 procent, enligt ett pressmeddelande som också uppmärksammas av TT.

  Den främsta anledningen är det allmänna ekonomiska läget och tt svenskarna håller hårdare i plånboken kommer att medföra utslagning bland butikerna, bedömer Svensk Handel Stils ordförande Mikael Sandström.

  – När vi har sådana här tider så kommer utslagningen att öka, det sker ju med automatik. Och naturligtvis så kommer man att dra ner på antalet arbetade timmar, säger han till TT.

  Vi kommer nog att få se fler och kraftigare reor, tror jag.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 11:15

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.