Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svårare att jämföra hotellpriser
 • Resor 20.09.2011

  Det kommer att bli allt svårare att jämföra hotellpriser. Hotellen har nämligen hakat på lågprisflygets trick och tar betalt för allt fler tjänster. Det handlar inte bara om extratjänster som garage och tillgång till Internet utan även om sådant som hotellgäster tidigare betraktat som en självklarhet, som städning och tvål på toaletten. Det berättar TT och GP använder det som avstamp för en egen artikel.

  Trenden har startat i USA. I Skandinavien har hotell börjat ta betalt för frukost och utsikt från rummet. I andra länder har kedjor som Tune Hotels och Easyhotel börjat ta betalt för allt fler saker. För att låna en fjärrkontroll till tv:n på ett hotell i Berlin får man betala en 50-lapp.

  Utvecklingen är trist, framför allt för att det kommer att bli allt svårare att jämföra priser på nätet. Man måste få reda på vad det kostar, speciellt då vissa avgifter kan vara obligatoriska. Det är skillnad på lockpriser och verkliga priser. EU kanske borde gripa in även här, precis som för lågprisflyget. Sen kan jag personligen tänka mig att rummet inte behöver städas varje dag.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:41

 • En Kommentar

  • Ponta skriver:

   Tycker sidorna som erbjuder jämförelse tjänster ändå är sjukt dåliga. Men att ta betalt för en fjärrkontroll är ju rena lurendrejeriet! Tycker att självklara saker som städning ska ingå!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.