Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Sveriges Konsumenter vill se ansvar i konsumentpolitiken
 • Slagordet i budgetpropositionen är Ansvar. Organisationen Sveriges Konsumenter är besviken när det gäller resurser och prioriteringar i budgeten när det gäller konsumentpolitiken och kräver att regeringen tar ansvar, skriver de i ett pressmeddelande.

  – Inget är viktigare än konsumentpolitik för att öka individens möjlighet att ta ansvar – framför allt i tider av finansiell oro. Men det saknas lösningar och satsningar för att leva upp till regeringens åtaganden. Generellt kan sägas att konsumentperspektivet i budgetpropositionen varierar mycket och ibland saknas det helt, säger Örjan Brinkman, ordförande för organisationen.

  Organisationen vill se satsningar på konsumentvägledning och information om konsumenters rättigheter. Dessutom saknar de satsningar på konsumentforskning, hållbar konsumtion och minskning av smitta via till exempel Ehec. Dessutom står det att inspektionerna av livsmedel skiljer stort runt om i landet och att det råder brist på livsmedelsinspektörer.

  – För att fortsätta att upprätthålla förtroendet för livsmedel i Sverige krävs det bättre livsmedelsinspektioner, vilket regeringen medger. Men i budgeten satsas varken pengar eller presenteras konkreta lösningar på hur man kan komma till rätta med detta problem, säger Örjan Brinkman.

  Själv saknar jag fortfarande en konsumentpolitik från regeringen.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:20

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.