Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Enklare att byta elhandlare
 • Elmarknad 23.09.2011

  Från och med den 1 oktober ändras Ellagen så att det blir möjligt för svenska elkonsumenter att byta elhandlare varje dag i månaden. Lagändringen innebär också att ett byte får ta högst 14 dagar att genomföra.

  Tidigare kunde ett byte av elhandlare endast genomföras vid månadsskiften och tiden för att genomföra bytet varierade mellan 15 och 45 dagar beroende på när det initierades. Det skriver myndigheten med det långa namnet, Energimarknadsinspektionen (EI), i ett pressmeddelande som också uppmärksammas av GP och DN.

  – Att vi slipper en lång väntan innan ett byte slår igenom är en tydlig förbättring för konsumenterna. Förhoppningsvis kan en snabbare och enklare process på sikt också bidra till fler aktiva kunder, bättre konkurrens och pressade priser, säger Thomas Björkström, kundsamordnare på EI.

  Tidigare i somras genomfördes en annan förändring av ellagen som innebär att elhandlare och elnätsföretag ska bli tydligare med vad avtalen innehåller. De är också skyldiga att lämna tydlig information om konsumentens rättigheter och vart man ska vända sig för att klaga, sammanfattar GP delare av pressmeddelandet.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:27

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.