Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Misstänkta guldskojare härjar i Stockholm
 • Skojare & bedragare 01.05.2008

  Köp inte guld längs med motorvägen, varnar DN! Det rådet ger Stockholmspolisen, som fått in flera tips om att mobila guldförsäljare arbetar över hela länet.

  Under onsdagen fick polisen in runt 20 tips om män som försökt sälja misstänkt falska guldsmycken vid motorvägar och i parkeringshus. Händelserna inträffade ibland annat i Farsta, Vasastan, Roterbro, Järfälla, Salem och Södertälje.

  – Vi brukar få in något enstaka tips om guldförsäljare om dagen i vanliga fall, men i går var de plötsligt överallt. Det var som en invasion, säger Pontus Sandulf till DN.

  – Med tanke på försäljarnas metoder tvivlar vi starkt på att det är äkta guld de säljer.

  Bland annat ska guldförsäljarna ha stått längs med E4:an och signalerat att de behöver hjälp med bilen, och halat fram smycken när andra trafikanter stannat. De ska också ha sagt sig vara beredda att byta guldsmycken mot bensin. Enligt polisen har de inte betett sig hotfullt, men de har varit mycket påstridiga i flera fall, enligt tidningen.

  Verkar något vara för bra för att vara sant är det antagligen inte det. Sant, alltså.

  Uppdatering: Skojarna har även dykt upp i Skåne, berättar HD. Flera personer har polisanmält att de blivit lurade.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 16:49

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.