Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Carlsbergs pantmiss drabbar kunderna
 • Nyligen höjde Carlsberg panten på burkar med sitt Milennium-öl, från 50 öre till 1 krona. Men Carlsberg glömde att informera Returpack som har alla pantautomater i landet. Följden är att alla de som försökt panta 1-kronasburkar blir av med burken och inte får panten tillbaka.

  ”I samband med övergången till 1-kronas pant för Millennium har det skett ett misstag i våra rutiner, vilket medfört att registreringen hos Returpack har försenats. Vi beklagar eventuella besvär det har fört med sig för våra konsumenter och vi ser nu över rutinerna för att det inte ska kunna hända igen. I början av nästa vecka ska det gå att panta utan problem”, skriver Henric Byström, PR-chef hos Carlsberg Sverige, i ett mejl till bloggen.

  Problemet förvärras av att Returpacks pantautomater sväljer även de burkar som inte godkänns utifrån streckkoden.

  – Det systemet har vi för att öka återvinningen och kunderna tycker att det är bra att kunna lämna även burkar utan pant. Men det kan vara olyckligt när det blir så här. Även vi arbetar för att rutinerna ska fungera bättre, säger Katarina Lundell, Marknadschef vid Returpack.

  Under mer än en vecka får kunderna inte panten tillbaka och enligt Carlsberg säljs cirka 130 000 burkar Millennium under samma tid. Det kan bli mycket pengar om kunderna går miste om!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:06

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.