Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tryffel – En allemansrätt?
  • Allmänt 10.10.2011

    Via lantbrukstidningen ATL uppmärksammar jag en lite annorlunda fråga.

    Att plocka svamp på annans mark är tillåtet enligt allemansrätten. Tryffel är en svamp men växer nere i jorden, då blir det mer komplicerat. Frågan är om det är tillåtet att söka tryffel på annans mark?

    – Det är förbjudet att gräva på annans mark, säger Susanne Welin-Berger i ekonomiska föreningen Tryffel of Sweden till helagotland.se.

    Sökandet efter tryffel pågår på flera ställen på Gotland, mitt i stadens parker och på ängsmark och lövskogstyper och kyrkans marker, enligt föreningen. Men enligt föreningen är skörden är inte tillåten.

    En kännare av allemansrätten är Ingemar Ahlström som inte är helt säker. Hans råd till den eller dem som ser tryffeljägare på sin mark är:

    – Gör polisanmälan. Det är enda sättet för att få svar på var gränserna går för vad man får göra eller inte göra, säger han till tidningen.

    Det är inte uttryckligen förbjudet enligt allemansrätten att gräva efter tryffel. Men det är inte heller solklart tillåtet, sammanfattar helagotland.se.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 9:22

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.