Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kön ska inte få påverka försäkringspremie
 • Försäkringsbolag ska inte längre kunna ta ut olika premier av manliga respektive kvinnliga kunder, enligt ett nytt lagförslag. Det skriver integrationsminister Erik Ullenhag (FP) på SvD:s debattsida. Inlägget uppmärksammas av Ekot.

  Det är inte så att regeringen helt plötsligt drabbats av jämställdhetsiver utan det är en tidigare dom i EU-domstolen som fått det svenska arbetsmarknadsdepartementet att föreslå att lagstiftningen nu ska ändras.

  I dag tillåts olika försäkringspremier beroende på försäkringstagarens kön. Den ordningen är inte rimlig, sammanfattar Ekot ministerns inlägg.

  Könsberoende försäkringspremier har hittills motiverats med skillnader när det gäller till exempel livslängd. Men varför politikerna så länge tillåtit detta kan jag inte begripa. Ska det behövas en dom i EU-domstolen för att ändra det som uppenbart är fel?

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:27

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.