Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fler binder elavtal inför vintern
 • Elmarknad 30.10.2011

  Efter två vintrar med rusande elpriser väljer fler att binda sina elavtal i år, berättar Ekot. Efter en rundringning menar Ekot att elbolagen sett en tydlig trend att allt fler nu inför den kommande vintern vill binda elpriset.

  Det tycker Lars Lagerkvist på Eon är klokt nu när elpriset är förhållandevis lågt, men elen kan ju bli ännu billigare.

  – Men nu är vi nere på sådana nivåer, menar jag, att man kan tjäna på att ligga rörligt och att priset går ner ytterligare om det blir riktigt varmt, den förtjänsten är väsentligt mycket mindre än vad man riskerar om det skulle bli väldigt kallt och det skulle bli något problem med elproduktionen, säger han till Ekot.

  Det är svårt att veta hur man ska göra. Vattenmagasinen är välfyllda i år men fortfarande står en stor del av kärnkraftens reaktorer stilla.

  Å andra sidan lär elbolagen göra mer i år för att få igång kärnkraften. En tredje vinter med låg tillgänglighet lär öka risken för ingripanden från politikerna, något som bolagen absolut inte önskar sig.

  Själv tänker jag, med min relativt låga förbrukning, fortsätta med rörligt elavtal.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:06

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.