Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Närproducerat – från Thailand och Tyskland
 • Företaget Bra Mat Hemma, som levererar färdigpackade matkassar, har anmälts till Konsumentverket för vilseledande reklam. Orsaken är att en kasse som skulle innehålla närproducerade varor innehöll kyckling från Thailand och kött från Tyskland. Nya Wermlands-Tidningen berättar om det i en artikel som jag hittar via ATL.

  På sin hemsida skriver företaget att ” Alla våra råvaror är färska, har minimalt av tillsatser och är närproducerade i den mån vi kan”. Företaget skyller på att det blev fel när de hade svårt att få tag på vissa varor men pudlar naturligtvis.

  – Vi är hemskt ledsna för det som har hänt, och vi ska kontakta alla berörda kunder och kompensera dem, säger företagets vd Karin Edner Trautman till NWT.

  Själv har jag funderat på vad som kan gälla för begreppet närproducerat. Att varor som kommer från granngården är närproducerade är självklart men i vissa fall används begreppet för varor som är producerade i Sverige. Var ska gränsen gå?

  Andra bloggar om:

  Skrivet av av Carl @ 9:19

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.