Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Icas prisbluff synas av KoV
 • I slutet av april gicj Ica ut med en avsina största reklamkampanjer någonsin som utlovade den största prissänkningen någonsin på 400 av Icas egna varor. Prissänkningskampanjen kallades ”kompispriser”.

  Men snabbt avslöjades att kampanjen bluffade. Eftersom varje Ica-handlare är fri att sätta sina egna priser var det inte alla butiker som genomfört prissänkningarna, avslöjade Matvarupriser.se. De kunde styrka sina påståenden med interna, konfidentiella, dokument från Ica.

  Konsumentverket reagerade, inledde en undersökning och begärde in bevis för att ”kompispriserna” var införda från Ica. Så småningom kom ett uttalande från KO som sa att ”Kampanjen är vilseledande”.

  Ica försökte få KO-ärendet sekretessbelagt, utan framgång.

  Ärendet har gått vidare och KO har också konstaterat att vissa prissänkningar är marginella. KO har också underkänt Ica.s förklaringar och ”kompispriserna” kan nu hamna i Marknadsdomstolen.

  Vi lär få höra mer om ärendet. Men det verkar som om Ica har hanterat sina felsteg klantigt.

  Även Dagens handel och GP har berättat om Icas prisbluff.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 12:37

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.