Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tvättbollar testade
 • Jag har tidigare bloggat om de så kallade tvättbollarna och kallat dem rent skojeri. Samma sak gäller de så kallade tvättnötterna.

  Nu ser jag att Råd & rön testat tvättbollarna och kommit fram till att de är helt utan verkan i tvättmaskinen. Tvätten blir inte renare med en tvättboll.

  – Varmt vatten är i sig ett ganska bra rengöringsmedel, särskilt tillsammans med den mekaniska bearbetning som tvättmaskinen ger, säger Råd & Röns testchef Ronny Karlsson.

  För mig som har en god naturvetenskaplig utbildning är det lätt att konstatera att några av tillverkarnas förklaringar är rent nys, något som också uppmärksammas av tidningen.

  ”Det strålar negativa joner för att försvaga ytan på tyget så att smuts lossnar lätt, utan rengöringsmedel” är ett exempel på argument.

  – Negativa joner ”strålar” inte, och de kommer inte att ”försvaga” ytan på tyget, vilket väl heller inte kan vara önskvärt, säger kemisten Margareta Östman på Kemikalieinspektionen till R&R.

  Rent hokus-pokus, alltså. Du kan lika gärna idka handpåläggning på maskinen, det är dessutom gratis.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:04

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.