Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » En självklar lagändring
 • Det är självklart att du ska kunna få ett glas vin eller en sup till maten, även om du bor inom omsorgen. Men hittills har det behövts serveringstillstånd för att personalen ska kunna servera de boende alkohol. Men det ska ändras från och med den 1 juni, berättar Riksdag & Departement. Regeringen föreslår i en proposition att det blir tillåtet att servera öl, vin och sprit på ålderdomshem och särskilda boenden som har måltidsservice.

  Regeringen räknar inte med att serveringen ska få några negativa effekter på folkhälsan. ”Det är fråga om människor som i allmänhet inte kan antas vara några storkonsumenter eller tillhöra någon riskgrupp”, skriver regeringen i propositionen, enligt R&D.

  Men det finns remissinstanser som är negativa. IOGT-NTO och Vilhelmina kommun avstyrkte förslaget med hänsyn till de alkoholpolitiska konsekvenserna. De tycker tydligen att boende inom omsorgen ska sättas under förmyndare.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:58

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.