Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Arbetslösa får rätt till avdrag
 • Privatekonomi, Skatter 28.05.2008

  Den som får ersättning från a-kassan och aktivt söker jobb och har utgifter för exempelvis resor, telefon- och internetkostnader har rätt att göra avdrag för dessa kostnader. Det slår Regeringsrätten fast i en dom, berättar TT.

  Fallet gäller en man som under tiden januari till augusti fick arbetslöshetsersättning från sin a-kassa. Under tiden arbetade han aktivt för att skaffa sig ett nytt jobb och hade utgifter för resor, telefon- och internetkostnader.

  En förutsättning för att få ersättning från a-kassa är just att man själv är aktiv i sökandet efter ett nytt. Därför yrkade mannen avdrag på 5.800 kronor i sin deklaration.

  Han fick dock avslag från Skatteverket, men överklagade till såväl länsrätten som kammarrätten utan att få rätt till sina avdrag. Nu ger dock Regeringsrätten honom rätt, enligt TT.

  Jag undrar om inte regeringen redan börjat förbereda bestämmelser som ska ta bort den här möjligheten, arbetslösa ska ju piskas.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 4:49

 • En Kommentar

  • Freja skriver:

   Det är sant att det måste ha kommit som en chock för regeringen.
   Hela regeringsdomen.

   – Å, nu är det mamma, och samt ”släkttanten” som kommer att se till att släktens ungdomarna sparar bensinkvitton. Plus lär sig att göra reseräkningar; ”småföretagsamt” 🙂

   För regeringschocken lär väl sitta i hela året ut, och tack för infon!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.