Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » De vi mest litar på – och minst
 • Allmänt 11.03.2012

  Sedan 15 genomför Medieakademin en årlig undersökning, Förtroendebarometern, som ska visa vilket förtroende vi har för media, företag, myndigheter och politiker. De olika kategorierna är inte heltäckande, utan representeras av ett urval.

  Undersökningen uppmärksammas också i media. Exempelvis har SvD en allmän artikel om undersökningen, medan facktidningen Journalisten inriktar sig på medias förtroende.

  Högst förtroende bland alla kategorier har public service, SR har högt förtroende bland 78 procent och Svt når upp till 74 procent. Det kan jämföras med morgontidningarna som representeras av DN (50 procent), kommersiella Tv4 (37 procent) och slaskpressen (Aftonbladet, 14 procent).

  Förtroendet för de myndigheter som ska hjälpa oss i ett utsatt läge. Få svenskar litar på Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan. Båda harvar i botten av förtroendeligan. Få verkar se kopplingen till statsmakten, Regeringen når 53 procent och Riksdagen 48 procent.

  Andra bloggar om:

  Skrivet av av Carl @ 10:27

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.