Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svensk el dyrast i Norden
 • Elmarknad, Skatter 12.03.2012

  Villaägarna konstaterar att svensk el är dyrast i Norden. Billigast el hittar man i Finland och prisskillnaden beror på skatter och avgifter, konstaterar organisationen i ett pressmeddelande som också uppmärksammas av TT.

  – Prisskillnaderna är stora. En svensk småhusägare får betala 35 öre mer per kWh än en finländsk, vilket blir över 7 000 kronor om året vid en årlig användning om 20 000 kWh, säger Jakob Eliasson, energipolitisk expert på Villaägarnas Riksförbund i pressmeddelandet.

  Den största delen av prisskillnaden beror på elskatten. I Sverige betalar hushållskunder 29 öre per kWh i skatt, medan Finland har ungefär en tredjedel så hög elskatt, skriver Villaägarna.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 9:33

 • 2 Kommentarer

  • Erik skriver:

   Svensk el är bättre än finsk.
   Svensk el är dyrare, alltså bättre, dyrare är ALLTID bättre.. Detta är grunden för svensk politik och skattebelastning.
   Eller hur, (s)venskar?

  • Carl skriver:

   Nåja, det ligger nog helt andra överväganden bakom skatter och avgifter. Till exempel har vi ett betydligt större stamnät för elen, det måste betalas. Därmed inte sagt att avgifternas storlek är rätt.
   Carl

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.