Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mycket rött kött ökar risken för tidig död
 • Att konsumera en portion rött kött om dagen ökar risken för tidig död i hjärt- kärlsjukdom eller cancer. Det visar en långtidsstudie av 121 000 personer, berättar TT i en artikel. Extra stor blev risken om köttet var processat, som i korv och bacon.

  Ett snitt av en portion rött kött per dag höjde risken att dö i hjärt-kärlsjukdom eller cancer med mellan 13 och 25 procent. Ersattes hälften aav portionerna med annat, som fisk, fågel och grönsaker, halverades risken, enligt studien.

  Man kan inte behandla den här typen av studier som absolut sanning. Det finns flera felkällor, bland annat kan det vara svårt att veta vad de studerade personerna verkligen åt. Men det är nog klart att hög konsumtion av rött kött höjer risken för hjärt-kärlsjukdom och cancer.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 8:17

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.