Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svenskt kött blir dyrare
  • Prishöjningar är nödvändiga för att behålla en svensk köttproduktion, skriver Scans vice vd Magnus Lindholm i ett pressmeddelande.

    I pressmeddelandet anges inte storleken på prishöjningarna men TT följer upp med en artikel. Där anges att det handlar om 10-15 procent och att de genomförs successivt under året.

    – Det är tufft både för nöt- och grisproducenter. Vi måste betala bättre för den svenska köttråvaran och kompensera för böndernas merkostnader. Därför höjer vi nu priserna, säger Magnus Lindholm till TT.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 20:40

  • En Kommentar

    • Thomas skriver:

      Priset på slaktdjur i Sverige har under snart trettio år stått helt stilla.
      Till och med dalat….
      10-15% prishöjning är otillräckligt med detta i bakgrunden, utan en 100% höjning måste till för att vända på trenden.
      Detta som man nu resonerar om är en anpassning till den internationella prishöjning som måste ske och även till den merkostnad som blir framöver vid import av levande slaktdjur för att täcka behovet av ”svenskt” kött…

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.