Prishöjningar är nödvändiga för att behålla en svensk köttproduktion, skriver Scans vice vd Magnus Lindholm i ett pressmeddelande.
I pressmeddelandet anges inte storleken på prishöjningarna men TT följer upp med en artikel. Där anges att det handlar om 10-15 procent och att de genomförs successivt under året.
– Det är tufft både för nöt- och grisproducenter. Vi måste betala bättre för den svenska köttråvaran och kompensera för böndernas merkostnader. Därför höjer vi nu priserna, säger Magnus Lindholm till TT.
Andra bloggar om: Scan, Svenskt kött, Kött
Priset på slaktdjur i Sverige har under snart trettio år stått helt stilla.
Till och med dalat….
10-15% prishöjning är otillräckligt med detta i bakgrunden, utan en 100% höjning måste till för att vända på trenden.
Detta som man nu resonerar om är en anpassning till den internationella prishöjning som måste ske och även till den merkostnad som blir framöver vid import av levande slaktdjur för att täcka behovet av ”svenskt” kött…