Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Telepriskollen läggs ned
 • Telekom 25.04.2012

  Prisjämförelsetjänsten Telepriskollen läggs ned sista april. Tjänsten, som drivs av PTS har gjort det möjligt att jämföra priser för fast och mobil telefoni, samt bredband.

  Nu har komplexiteten hos operatörerna olika erbjudanden gjort att PTS inte anser att de kan driva tjänste vidare. I stället ska PTS koncentrera sig på regelverk för att skydda konsumenterna, skriver PTS i ett pressmeddelande.

  – Genom ändringar i lagen, som syftar till att operatörerna själva ska arbeta mer med tydlig och jämförbar konsumentinformation, är det nu möjligt för PTS att ställa högre krav på operatörernas information till sina kunder. Operatörernas villkor ska vara tydliga och jämförbara mellan varandra. Det gäller bland annat hur konsumenten kan använda tjänsten. Det ska exempelvis tydligt framgå om det finns blockeringar av tjänster och begränsningar av hastigheter i mobil- och internetabonnemang, säger Sara Andersson, chef för konsumentmarknadsavdelningen på PTS, i pressmeddelandet.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 17:24

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.