Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Sätt tak för taxipriserna!
 • Resor 26.04.2012

  Taximarknaden avreglerades 1990. Ett viktigt syfte var att öka tillgängligheten, antalet taxibilar blev också fler och det blev betydligt lättare att få tag på en taxi, Men avregleringen hade baksidor. Exempelvis blev prissättningen fullständigt fri. Det gjorde att mindre seriösa åkare kunde ta ut ockerpriser för en resa, vilket inte minst kunde drabba turister.

  De höga taxipriserna har uppmärksammats på sistone. Bland annat har SvD en artikelserie om friåkarnas priser och flera aspekter på avregleringen har diskuterats i Riksdagen där även skattefusk uppmärksammas.

  I Riksdagen fick Regeringen stryk av oppositionen. I ett tillkännagivande riktat mot regeringen där de kräver en översyn av branschen där en statlig utredning ska föreslå åtgärder mot fusket inom taxinäringen, skriver Riksdag & Departement. Beslutet uppmärksammas även av TT.

  Regeringen motsätter sig alla förändringar, vilket är obegripligt. När en avreglering inte fungerar, måste förändringar ske. Det är inte rimligt att oseriösa åkare ska kunna blåsa turister och fuska på annat sätt.

  Sätt tak för taxipriserna!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:29

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.