Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Detaljgranska tigande politiker!
 • Media, Politik 29.04.2012

  Sveriges Radio har i en rad inslag berättat om den märkliga försäljningen av vårdcentralen Serafen i Stockholm. Den såldes för 700 000 kronor till ett bolag som läkare på centralen stod bakom. Något år senare sålde de vidare för ungefär 20 miljoner.

  En anmärkningsvärd historia som väl närmast kan jämföras med förskingring av vår gemensamma egendom. Till och med Landstingets ekonomidirektör framförde att priset var för lågt. Men det mest anmärkningsvärda är att de ansvariga politikerna konsekvent vägrar att besvara frågor om försäljningen.

  En teori att tigandet beror på att de tror att hela historien då ska blåsa över snabbare. Om inga svar ges kan inga följdfrågor ställas.

  Det får inte löna sig att tiga för de ansvariga. Journalister borde inleda en detaljgranskning av dessa. Granska alla andra utförsäljningar, det finns tydligen fler liknande fall. Granska de ansvarigas närvaro, resor, taxikvitton, kreditkortsräkningar och så vidare. Vi kanske borde ha ett system med offentliga förhör under ed. Det får inte löna sig att tiga, folkvalda måste ge folket svar.

  Andra bloggar om: , , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 18:19

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.