Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » En själklarhet blir verklighet – trots (M)
 • Det borde vara självklart att alla som bor i Sverige ska få vård på lika villkor, oavsett om man är politiker, gömd flykting eller papperslös. Hälsa måste gå före alla andra överväganden.

  Trots motstånd från (M) finns nu en delöverenskommelse på plats rapporterar Ekot, DN, SvD och TT. Regeringen har till slut gjort upp med (MP). Nu kan papperslösa och gömda flyktingar fått till viss vård. Barn under 18 år får samma rätt till vård som gäller för svenska barn. Vuxna får rätt till akutvård, ”vård som inte kan vänta”. Smolket i bägaren är att reglerna inte träder i kraft förrän om ett år.

  Jag begriper allt mindre av den moderata politiken. Framför allt kan jag inte begripa deras vilja att misshandla svaga grupper.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:23

 • En Kommentar

  • isBjorn skriver:

   Det finns svenska pensionärer som flyttat ut utanför EU, de betalar skatt på sin pension i Sverige och får ingen sjukvård någonstans. Jo, om de betalar får de vård i Sverige. Nu har Regeringen haft en månad på sig att försöka förklara vad de tänker göra år denna kategori. Ingenting naturligtvis! Det är ju en självklarhet!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.