Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Regn och kyla – inte bara elände
 • Den kyliga och regniga sommaren ger inte bara nackdelar. Vi kan till exempel vänta oss ett riktigt gott kantarellår, rapporterar TT i flera tidningar.

  – Framför allt kan man hitta sommarkantarell. Den ser lite annorlunda ut och är blekare på ovansidan men smakar precis som gul kantarell, säger svampexperten Pelle Holmberg till TT.

  DN har en egen svampartikel som förutsäger god tillgång.

  – Det kommer nog att explodera en eller ett par veckor efter ett sådant här regn, säger deras egen svampexpert Michael Krikorev.

  Dessutom mår blåbären bra av regnet. De får nu möjlighet att växa sig riktigt stora och fina, skriver tidningen. Men det finns olika bud på hur tillgången kommer att bli.

  25 procent färre blåbär än vanligt, säger forskarna. Rekordår, säger bäruppköparna, enligt Ekot.

  Däremot kan vi vänta oss en ovanligt lång jordgubbssäsong, berättar SvD. Det är även där som vädret är gynnsamt.

  – Detta är så klart positivt för konsumenterna. Det gör att vi kan äta och glädjas av våra svenska jordgubbar ett par veckor till, säger Magnus Engstedt, odlingsteknisk rådgivare vid länsstyrelsen i Jönköping, till SvD.se.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:34

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.