Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Körkort ska bli dyrare
 • Regeringen, Trafik 26.08.2012

  Som om det inte var dyrt nog att ta körkort har Regeringen beslutat att avgifterna för olika teoretiska och praktiska prov ska höjas.

  Bland annat höjs normalavgiften för prov i teori för körkort, och för att göra om det, samt för säkerhetskontroller och funktionsbeskrivningar från 220 till 325 kronor. Normalavgiften för körprov för körkort till behörighet B, C och D samt för att få bli taxiförare ökar från 700 till 800 kronor dagtid. Det skriver TT och beslutet uppmärksammas i dagspress och av Ekot.

  Organisationen Motormännen kritiserar beslutet och ser risker för att ett A- och ett B-lag skapas.

  – Alla ökningar försvårar för folk att få körkort. Det man vet är ju, att om man ska vara anställningsbar i dessa tider så är ett körkort väldigt positivt att ha. Nu kan det bli så att vissa människor inte kommer in på arbetsmarknaden, säger Mikael Höög, pressansvarig på Motormännens riksförbund, till TT.

  Jag funderar redan på hur mina pojkar, som just fyllt 13, ska kunna ta körkort. Ska bara stekare, med god tillgång på pengar från föräldrarna, kunna göra det?

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:33

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.