Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Matfusket når nya höjder
 • Jag har alltid varit skeptisk till tjusiga namn på styckningsdetaljer, till exempel när utskuren kotlett går under namnet ytterfilé. Men att fläskfilé skulle kunna säljas som oxfilé trodde jag aldrig. Men nu har det hänt, avslöjar SvD vars artikel fått stort genomslag via TT.

  När jag först hörde nyheten via Ekot blev jag undrande. Fläskfilé ser ju inte alls ut som oxfilé. Dessutom är den tillagade fläskfilén mer trådig i sina fibrer.

  Men den falsskyltade fläskfilé var färgad. Det gör att många inte kan skilja den från den äkta varan, tydligen inte heller den svenska grossisten som köpt ett stort parti från en ungersk grissist. Det var först efter klagomål som en analys gjordes.

  – Fusk förekommer ju tyvärr då och då, men just det här med att färga kött och byta djurslag känner jag inte till sedan tidigare, säger Louise Nyblom, statsinspektör på Livsmedelsverket, till SvD.

  Vi får se vad det här får för följder och vilken omfattning affären har och hur länge den har pågått. Livsmedelsverket utreder saken.

  Jag kan konstatera att fusket knappast drabbat mig. Jag köper nästan aldrig oxfilé, det är en köttbit för dem som inte kan laga mat.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:14

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.