Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nu lär det bli tv-licens för datorn
 • Media, Politik 23.01.2013

  Från och med nästa månad kommer SVT:s kanaler att erbjudas fritt över öppna internet. Samtliga kanaler kommer då att sändas i sin helhet på SVT Play och kan ses på mobiler, surfplattor och datorer. Det beskedet gav SVT-chefen Eva Hamilton i ett inlägg På DN Debatt.

  SVTs nya livekanaler på nätet betyder att du måste betala tv-avgift också för surfplattan och datorn, konstaterar Computer Sweden efter beskedet. TT har också en artikel om beskedet, och följderna.

  Kravet på tv-avgift för dator och surfplattor öppnar också för nya gränsdragningsproblem. Normalt sett ska man bara betal en avgift per hushåll. När ska man betala för sin it-pryl också. Det finns också många som har valt bort att titta på tv. De lär knappast använda datorn i stället.

  Men mobiltelefoner ska undantas, enligt CS.

  – Spektrat av mobiltelefoner är så brett och vi ser inte att de först och främst används för att ta emot en hel tv-kanal, säger Johan Gernandt, kommunikationschef på Radiotjänst, till CS.

  Förändringen lägger också nytt bränsle på brasan i diskussionen om hur public service ska finansieras. Många verkar tycka att finansieringen ska ske via skattsedeln, men separeras från politisk styrning på samma sätt som begravningsavgiften. Set kanske vore en bättre lösning än den nuvarande. Då skulle alla få betala men gränsdragningsproblem undviks. Dessutom skulle vi slippa jakt på datorer från Radiotjänst.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:16

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.