Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Julhandelsrekord sket sig
 • Handel 29.01.2013

  Handeln hade som vanligt förutspått rekord för julhandeln 2012. Men det sket sig, enligt ny statistik som uppmärksammas av TT, SvD har en egen artikel. Jämfört med föregående år minskade julhandeln med 0,4 procent, räknat i löpande priser.

  Handeln skyller på färre handelsdagar.

  -Det handlar främst om att det var en torsdag och en fredag mindre i december 2012. Där tappade handeln två mycket viktiga försäljningsdagar. Höstens varselvåg är också en viktig förklaring, säger Carin Blom, analytiker på HUI Research till TT.

  Jag undrar det jag. Det är knappast så att fler handelsdagar får oss att köpa färre julklappar och mindre julmat. Möjligtvis kan det påverka på marginalen. Jag tror att vi har blivit försiktigare och genomskådar handelns julhets. Dessutom undrar jag över om inte det stora antalet nyfattiga, som regeringen skapat, ger färre inköp.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:32

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.