Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Skruttig skattelättnad för pensionärer
  • Pensionär_blomma Alliansens partiledare slår på stora trumman på DN Debatt. Vi har enats om en skattelättnad för de sämst ställda pensionärerna, skriver de. Men resultatet blir magert, en pensionär med enbart garantipension får lit drygt 200 kronor mer i månaden.

    Regeringen fortsätter att betrakta pension som bidrag, inte den uppskjutna lön som den egentligen är. Vanliga löntagare har fått en tusenlapp mer per månad, skryter alliansen. Visserligen har tusenlappen till en del ätits upp genom höjda a-kasseavgifter, men löntagarna har ändå fått en skattesänkning som inte kommit pensionärerna till del.

    Många pensionärsgrupper får inte ens del av skattesänkningen. Det finns stora grupper som inte tjänar på förslaget.

    – Den pensionär som tjänar 13 000 får betala 7 000 mer i skatt om året jämfört med en yrkesverksam som tjänar 13 000. Det är en orättvisa och det tycker vi är diskriminerande att man har en sådan ordning, säger Lars Wettergren, ordförande i Pensionärernas Riksorganisation, PRO, till Ekot.

    Men pensionärer arbetar inte, då ska de skatta maximalt. Det är ju en del av regeringens så kallade arbetslinje. Alliansen verkar snarast göra allt för att slippa bli omvald!

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 12:00

  • En Kommentar

    • Jonas skriver:

      Så… hur var det innan alliansen då i ca 30 år?
      Just det, ingen skattesänkning, snarare tvärt om.
      Bara för att vissa inte tjänar på en åtgärd betyder inte att den per automatik är dålig.
      Skulle det vara okej om de som jobbar får betala dessa 7000 mer i skatt som nämns ovan också eller gnälls det för att de som har gått i pension före alliansens tillsättning inte hann ta del av jobbavdraget som nu har gett arbetsföra lite mer i plånboken? De som jobbar nu kommer gå i pension någon gång också, hoppas bara inte Mona har hunnit höja skatten för pensionärer innan bara.
      Jag skulle fundera på varför jag inte fick denna skattelättnad för 30 år sedan hur liten den än är med föregående regering istället för att välja tillbaks dem nästa val.
      En annan sak är att pensionärer slipper betala för resor till och från jobb varje dag, jag får betala ca 6500/år. Pensionärer har rabatt på resor de få gånger de verkligen behöver åka kommunalt.
      Man kan nagelfara allt och vrida och vända, jämföra dig och mig, det blir inte rättvist. Kanske med kommunism där alla har det lika jävligt men det känns inte aktuellt.
      Jag tackar för sänkt skatt och flyr landet om sossarna kommer tillbaks igen.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.