Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Jakten på tv-avgift för datorer har börjat
 • Om du inte har någon tv-mottagare har du hittills inte behövt betala tv-licens, eller tv-avgift som den egentligen heter. Men nu kan du behöva betala avgiften för datorn eller surfplattan. I och med att Svt börjat sända sina kanaler direkt via nätet måste alla som har en internetansluten dator eller surfplatta börja betala. Smarta mobiler berörs inte.

  Visserligen gäller regeln att man bara behöver betala en avgift per hushåll och företag kan slippa avgiften genom att ”plombera” tv-mottagare och datorer.

  Nu har Radiotjänst börjat ringa dator- och surfplatteägare för att kräva in tv-avgift, avslöjar Computer Sweden. Deras artikel refereras också av TT i många tidningar.

  För den som är kund hos internetleverantören Bahnhof finns ytterligare en möjlighet. De har gratistjänsten ”TV-Stopper” som blockerar Svt Play. Anslutna kunder får ett ”certifikat” som intygar att de inte kan se Svt-tjänsten.

  Själv är jag fortfarande av åsikten att det krångliga och dyra systemet måste överges. Systemet borde i stället skattefinansieras, men public service-pengarna skulle i så fall behöva isoleras från politisk påverkan på samma sätt som begravningsavgiften.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 14:25

 • En Kommentar

  • bo skriver:

   Varför skall jag betala 1 procent av min inkomst i tvskatt,räcker det inte att jag får betala andra hyresgästers kabelteve.Fa<ttar du inte att förslaget inte gått igenom om tvskatt.Jag skulle gärna betala 1 procent om det gick till något vettigt. Kabeltvavgiften skulle kunna gå till miljöåtgärder och planteringar i bostadsområdet.Systemet som finns nu är i grund och botten bra. Jag har ingen tv allså slipper jag betala.Svt play är skit som bara har stöd för ett fåtal os.Menar du att man skall betala för att se en svart skärmbild för att man har linux.Många har dessutom för dåligt bredband för att strömma film.Licenssystemet är OK men en dator är primärt inget man köper för att se på tv.Lägg ner svtplay för det är bara skit som dessutom inte funkar på många os,det kostar pengar,har mycket dåligt utbud,så är problemet löst.Då kan ni sitta framför er älskade dumburk.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.