Den så kallade hästköttskandalen har fått en kanske oväntad effekt, fler vill köpa hästkött.
Det kanske inte är så konstigt, det har varit mycket tal om det smakrika hästköttet på sistone. Själv brukar jag njuta av den berömda Gustavskorven från Dalarna, som enligt elaka tungor tillverkas av misslyckade travare från Rommetravet. Det ligger inte långt från fabriken.
Men jag åt nog hästkött på riktigt för första gången på anrika restaurangen Minerva i Vasastan, Stockholm, som länge haft hästkött på menyn. Min pappa tog med mig dit när jag frågade hur hästkött smakade. Efter det har jag med förtjusning ätit hästkött, bland annat i Italien.
Nu rapporterar flera media om ökad försäljning av hästkött. Efterfrågan har varit så stor att priserna ökat, rapporterar Ekot. DN har ett videoinslag där de berättar om krögaren Annette Edlund i Jönköping som ville låta sina gäster smaka hästkött – och gjorde succé.
Andra bloggar om: Hästkött, Försäljning
Lämna ett svar