Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kampanj mot lagfartskapning
  • Bristande rutiner gör att det är lätt att komma över lagfarten till en fastighet med hjälp av förfalskade namnteckningar på en överlåtelsehandling. Det har drabbat många fastighetsägare. Nu drar villaägarna igång en kampanj mot kapningarna, läser jag i DN.

    På förbundets hemsida lanseras en hjälpreda där fastighetsägare kan skicka mejl till sin myndighet för att få besked om de står som ägare till sin fastighet. Det enda som behövs är en fastighetsbeteckning.

    Det utbredda missnöjet med att det är alldeles för enkelt att via inskrivningsmyndigheten med hjälp av förfalskade namnteckningar kapa lagfarter har nu fått Villaägarna att agera för att få till en förändring. På förbundets hemsida kan man med några enkla knapptryck skicka mejl till ansvariga myndigheter för att få besked om sin egen fastighet.

    – Det är en tjänst som hjälper folk att skriva till myndigheten. Man behöver inte vara medlem utan alla kan gå in på sajten och göra en förfrågan. Det enda man behöver veta är den egna fastighetens beteckning, säger Joacim Olsson på Villaägarna.

    Han medger att det inte enbart är en service till landets fastighetsägare utan också ett sätt att uppmärksamma de otillräckliga rutinerna hos myndigheterna, skriver DN.

    Det är märkligt att de tidigare ägarna får reda på att lagfarten förts över. Bekräftelsen skickas inte av besparingsskäl.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:39

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.