Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Telebolag struntade i Nix
  • Försäljning, Telekom 23.06.2008

    Telemarketing Teleoperatörerna Glocalnet, 3 och Devicom har upprepade gånger nonchalerat Nix-spärren mot säljsamtal. Nu fälls de för brott mot god sed. Det är branschorganet DM-nämnden som klandrar företagen, berättar GP.

    Samtliga ärenden handlar om privatpersoner som blivit uppringda av telefonsäljare trots att de anmält sig till Nix-registret och därmed meddelat att de inte vill ha sådana samtal. Alla var varit med i Nix mer än tre månader, som är den tid det tar innan spärren verkar fullt ut.

    Telefonbolagen skyller på den mänskliga faktorn och ibland på sina underleverantörer. Glocalnet förklarar att deras adresslistor inte varit ordentligt ”tvättade”, alltså att alla spärrade nummer inte varit borttagna, medan 3 säger att samtalen ringdes av ett säljbolag som de inte längre anlitar.

    Devicom, en liten operatör som säljer fast telefoni och bredband via adsl, fälls också för att en av deras agenter var aggressiv och vägrade acceptera att den uppringda personen inte ville tala med honom.

    Alla tre bolagen beklagar samtalen och håller med om att de gjort fel.

    Andra bloggar om: , , , , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:26

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.