Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fler återkallanden av produkter med hästkött
 • I hästkött-skandalens spår kommer nu fler återkallanden. Den här gången gäller det hamburgare, enligt pressmeddelanden från både Coop och Axfood. Även DN tar upp saken.

  Precis som tidigare gäller det att deklarationen anger att innehållet består av nötkött, men att man även hittat hästkött i dem.

  Coop återkallar frysta hamburgare av de egna varumärkena ”Coop” samt ”X-tra”. Axfood återkallar fryst hamburgare av märket Eldorado. Samtliga har storleken 90 gram, men återkallandet gäller bara vissa bäst före-datum.

  Är du bekymrad finns datumen listade i respektive pressmeddelande. Själv skulle jag inte bekymra mig, hästkött är bra.

  Frågan är vad de ska göra med burgarna. Tidigare skänkte Axfood lasagne med hästkött till kyrkans verksamhet för hemlösa och fattiga, ett snyggt initiativ. Hoppas att de gör det igen, och att Coop följer efter. Att förstöra fullt ätbar mat är bara dumt, den kan komma till nytta.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:37

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.