Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lättare klaga på e-handel inom EU
 • E-handel, EU, Konsumenträtt 07.05.2013

  Nya gemensamma EU-regler ska ge konsumenter bättre skydd vid e-handel. Bland annat ska alla länder inrätta en klagoinstans liknande Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och klagomål ska också kunna anmälas via en gemensam webbplats.

  – Vi handlar mer via nätet och vi handlar mer via andra länder. Det här ger också ett bättre konsumentskydd på nätet, enklare och smidigare, säger konsumentminister Birgitta Ohlsson (FP) till Ekot, som berättar om de nya reglerna..

  Jag betraktar det här som ett framsteg, åtminstone när det gäller e-handel inom EU. Vid handel med övriga länder kvarstår problemen, det kan vara oerhört svårt att klaga och få rättelse. Vad man kan göra åt det återstår att se.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:39

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.