Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Pensionärer missar förmåner
 • Pensionär_blommaEn granskning som Riksrevisionen har gjort visar att mer än var tredje ålderspensionär som har rätt till bostadstillägg inte får förmånen. Det berättar tidningen Riksdag & Departement och Ekot.

  Det handlar om 140 000 pensionärer. I genomsnitt går de miste om nära 14 000 kronor per person och år. För vissa pensionärer kan tillägget vara upp till cirka 4 000 kronor per månad. Dessutom är det många som har rätt till äldreförsörjningsstöd som går miste om pengarna, enligt R&D.

  Anledningen är, enligt Riksrevisionen, att information saknas, krångligt regelverk och ansökningsförfarande.

  Riksrevisionen tycker att både Regeringen och Pensionsmyndigheten borde ta tag i saken.

  – Jag tycker att det är allvarligt, för systemet klarar inte de intentioner som riksdagen ursprungligen satte upp. Och 140 000 pensionärer som inte söker det här bidraget av olika skäl, det blir ganska mycket pengar, säger riksrevisor Jan Landahl till Ekot.

  Jag kan inte låta bli att dra på munnen. Regeringen brukar skryta med att de förbättrat förmånerna för pensionärerna. Men om pengarna inte når fram kan de knappast skryta.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:19

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.