Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Konsumentorganisation tar över rådgivning
 • För första gången i Sverige kommer en konsumentorganisation att driva konsumentvägledning. Sveriges Konsumenter har, efter upphandling, skrivit avtal med fem stadsdelar i centrala Stockholm, berättar organisationen i ett pressmeddelande.

  – Detta är väldigt glädjande och viktigt för Sveriges Konsumenter. Vår ambition är att ge invånarna i stadsdelarna en så kvalitativt god rådgivning som möjligt utifrån förutsättningarna, säger Jan Bertoft, generalsekretare i Sveriges Konsumenter.

  Inger Persson, ordförande i Sveriges Konsumenter ser detta som ett stort steg i Sveriges Konsumenters 15-åriga historia. Hon ser fördelar både för rådgivningen och Sveriges Konsumenter:

  – Att ta över konsumentvägledning kommer att passa mycket bra ihop med våra andra verksamheter, att vara en stark ”konsumentröst” nationellt och internationellt och att ge ut Råd & Rön. Vid sidan om kontakterna med våra 27 medlemsorganisationer och Råd & Röns läsare får vi här en direktkanal till konsumenter med olika problem, säger hon.

  Sveriges Konsumenter ser möjlighet att rådgivningsverksamheten kan växa i framtiden.

  – Vi hoppas att vi ska erbjuda en så bra verksamhet så att vi kan intressera även de många kommuner i Stockholms län som sedan länge inte har någon rådgivning alls, säger Inger Persson.

  Den 1 oktober tas rådgivningen över av Sveriges Konsumenters nystartade dotterbolag KonsumentCentrum. Konsumentrådgivningen är tillgänglig för boende i de fem stadsdelsförvaltningarna Östermalm, Södermalm, Kungsholmen, Norrmalm och Hägersten/Liljeholmen.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 5:05

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.