Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Falsk honung har sålts – stoppas
 • Midyat honungMidyat Honung har sålts som honung fastän den endast innehåller fruktos, glukos och honungsarom. Nu har den fått saluförbud, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

  – Honung är en skyddad beteckning. En sockerlösning får inte säljas som honung även om man anger att innehållet enbart består av socker och arom, säger Louise Nyholm, statsinspektör på Livsmedelsverket.

  Midyat Honung finns i 460 gr samt 720 gr glasburkar med bäst före-datum 29-04-2015. Det finns i nuläget inget som tyder på att produkten är skadlig att äta, skriver verket.

  På Livsmedelsverkets webbplats finns listor på skyddade beteckningar. Det finns också en speciell föreskrift om honung.

  Uppdatering: Livsmedelsverket kommer med ännu ett pressmeddelande om ”honungen”. Flera partier om sammanlagt 19 ton som stoppas från importören. Produkten har även sålts vidare från Sverige till Finland och Litauen, vars myndigheter informerats. Produkten har sitt ursprung i Turkiet och därför har även de turkiska myndigheterna kontaktats, enligt vverket.

  Småningom kom nyheten i flera medier.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:16

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.