Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dataskyddsmyndigheter bekymrade över Google Glass
 • Google Glass är en innovativ produkt som lanserats av Google. Det är datoriserade glasögon som bland annat kan visa information, fotografera och spela in film. Dessutom är de försedda med GPS. För att använda glasögonen måste de anslutas till ett Google-konto.

  Dataskyddsmyndigheter från hela världen är bekymrade över de integritetsproblem som glasögonen kan medföra, skriver Datainspektionen i ett pressmeddelande. Oron kanske kan ses mot bakgrund av de avslöjanden som kommit den senaste tiden. Bland andra Google har delat information med myndigheter i USA.

  I brevet till Google listas ett antal frågor som myndigheterna vill att Google besvarar. Följer Google Glass reglerna i befintliga dataskyddslagar? Vilken information kan Google samla in via glasögonen? Hur ska företaget använda den insamlade informationen? Har företaget gjort någon egen utvärdering av integritetsriskerna som glasögonen kan medföra?

  Allt tyder på att vi får se upp med vilken information vi delar med bolag som Google, Facebook, Microsoft och Apple. Man vet aldrig var den kan hamna.

  Brevet i sin helhet finns här.

  Uppdatering: Även Comptuer Sweden har en kort artikel om frågorna till Google.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 16:04

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.