Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Operatörernas täckningslöften mest luft
 • Telekom 29.06.2013

  mobilsamtalUnder våren har täckningen i mobilnäten diskuterats och många har klagat på dålig täckning, framför allt i glesbygd. Efter en kappvändning av IT-minister Anna-Karin Hatt gav regeringen Post- och telestyrelsen, PTS, tre uppdrag för att det ska bli bättre.

  Ett av dem har nu genomförts. PTS har gjort stickprovsmätningar av taltäckning och åtkomst till datatjänster i olika delar av landet. Mätningarna har gjorts i utkanten av operatörernas täckningsområden, skriver PTS i vett pressmeddelande. Resultaten uppmärksammas också av Computer Sweden samt av TT.

  Knappast förvånande visar det sig att operatörernas täckningskartor inte stämmer med verkligheten, men i olika grad.

  Bäst klarar sig Telia. I nio av tio mätområden lever Telia upp till eller överträffar den täckning som de presenterar på sin webbplats. Tele2 och Telenor överskattar sin täckning och lever endast upp till den presenterade täckningen i ett av tio mätområden. Operatören Tre redovisar en täckning som stämmer i fyra av de tio mätområdena.

  Täckningskartorna ger konsumenterna dålig vägledning, anser PTS, som uppmanar operatörerna att se över dem. Det bästa är att testa olika operatörers täckning i praktiken, och gärna med olika typer av telefoner. De flesta operatörer erbjuder någon form av testabonnemang. Om de inte vill gå med på det, vänd dig till någon annan!

  Andra bloggar om: , , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:28

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.