Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Resesajter kritiseras av KoV
 • Konsumentverket (KoV) har granskat tio resesajter, ingen klarar sig utan kritik. De brister i informationen till konsumenterna och avtalsvillkoren kan vara oklara. Dessutom tar flera sajter ut en olaglig avgift för kortbetalningar, berättar SvD i en artikel. DN har en egen artikel i ämnet.

  Det visar sig dessutom att sju av sajterna, Travelfinder, Travelpartner, Seat 24, Travelstart, Flygvaruhuset, Supersavertravel och Budjet, alla har Svenska Resegruppen som paraplybolag.

  – Vi ser allvarligt på det och vill att bolaget ska förtydliga att det står bakom alla de olika varumärkena, säger Maja Lindstrand, jurist på Konsumentverket, till SvD.

  Sju sajter under samma paraplybolag får mig att undra hur konkurrensen fungerar. Sajterna lär knappast sluta avtal med flygbolag, hotellförmedlingar och researrangörer var för sig. Det vore intressant med en prisjämförelse, dem emellan.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:44

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.