Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Regeringen vill kartlägga andrahandshyrorna
 • Staten ska ta reda på om det är möjligt att få siffror på hur mycket hyresgäster betalar för sina bostäder. Boverket ska därför genomföra en kartläggning, som ska redovisas i slutet av december. Socialdepartementet ska sedan ta ställning till utredningens slutsatser under nästa vår. Bostadsminister Stefan Attefall (KD) utesluter inte att resultaten kan leda till att hyrorna regleras, skriver SvD i en artikel.

  Hittills är det ingen som vet hur det ligger till. Det närmaste man kan komma är den kartläggning som SvD gjort i sin så kallade ”Hyreskollen”. Där har tidningen fått uppgifter från personer som hyr i andra hand.

  ”Enkätsvar från tusentals läsare visar att en person som bor i andrahand eller inneboende i snitt betalar 55 procent mer i hyra än de som bor i förstahand. Siffror från annonssajten Blocket har dessutom pekat på att andrahandshyrorna i Stockholms län ökade med 10 procent under årets tre första månader”, skriver tidningen.

  Det verkar märkligt att Regeringen inte har läget klart för sig. Ändå ändrade man så sent som i februari reglerna för andrahandsuthyrning av bostadsrätter och andra ägda bostäder. Reglerna medger högre hyror och bestämmelserna vid överklagande i Hyresnämnden begränsades.

  Det byggs fortfarande allt färre hyreslägenheter. Gör om och gör rätt!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:47

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.