Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KoV kräver stopp för bluffannonser på Facebook
 • Nätet, inte minst sociala medier, har blivit en tummelplats för oseriösa företag. Konsumentverket har fått in hundratals anmälningar mot företag som marknadsför via annonser på Facebook. Det rör sig ofta om företag som marknadsför produkter för hälsa och viktminskning.

  Via Facebook länkas surfare till en sida som ser ut som en ”nyhetssida” där man testat preparaten och garanterar resultat. Många kunder tror sig också teckna ett ”gratis” provpaket men fastnar i stället i ett abonnemang där pengar dras från deras kort. Jag har berättat om fenomenet tidigare.

  Nu har Konsumentverket krävt att Facebook ska rensa bort vilseledande annonser från sina sidor, berättar Ekot i ett inslag som refereras i en TT-notis.

  Konsumentverket för en dialog med Facebook för att komma till rätta med problemet. Om inte Facebook vidtar åtgärder kan verket till och med utfärda ett vitesföreläggande. Men Facebook verkar vara medvetna om problemet.

  – Det finns ju både teknisk och manuell koll på att dom annonser som läggs ut ska vara okej. Men en liten liten del av annonserna har inte varit okej och det är därför som Facebook fortsätter att jobba med att hitta en lösning så att det går att få bort dom, säger Jan Fredriksson på Facebook till Ekot.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:34

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.